Odvažite se i probjate ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke.
Umak od kuhinja će pristajati i uz teletinu i meso divljači.
Sastojci
- 600 g svinjskog filea (lungić)
- 2 žlice Vegete Natur chili
- 3 žlice ulja
- 200 ml kupinova vina
- 150 g kupina
- 1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
- 30 g maslaca
- 500 g šampinjona
- sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
ZA PRILOG:
400 g njoka
Priprema
- Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom natur chili, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
- Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
- Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.
Posluživanje
Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.
Savjet
Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.