decoration
Arrow back Naslovnica

Odvažite se i probjate ovu mesno-voćnu kombinaciju. Svinjetinu s umakom od kupina poslužite uz pirjane šampinjone i kuhane njoke. Umak od kuhinja će pristajati i uz teletinu i meso divljači.

Sastojci

  • 600 g svinjskog filea (lungić)
  • 2 žlice Vegete Natur chili
  • 3 žlice ulja
  • 200 ml kupinova vina
  • 150 g kupina
  • 1 žlica Džema extra šumsko voće Podravka
  • 30 g maslaca
  • 500 g šampinjona
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni

ZA PRILOG:
400 g njoka

Priprema

  1. Meso narežite na deblje odreske te pospite Vegetom natur chili, pa na zagrijanom ulju popecite do lijepe boje.
  2. Pečene odreske lungića izvadite na toplo mjesto, a na ulje od pečenja dodajte kupinovo vino i kupine te kuhajte dok se tekućina ne smanji. Potkraj umiješajte džem da dobijete umak.
  3. Na zagrijanom maslacu popecite šampinjone te ih posolite i popaprite.

Posluživanje

Pečene lungiće poslužite sa šampinjonima i njokima preliveno umakom od kupina.

Savjet

Ukoliko vam je umak kiseo, dodajte malo šećera.